gimnazija logo

Evropski parlament za mlade

European Youth Parliament (EYP), slovensko Evropski mladinski parlament (EMP), je neprofitna, politično neodvisna in prostovoljna mladinska organizacija, ki povezuje nacionalna društva štiridesetih evropskih držav.

Glavni namen mreže društev je organizacija in izvedba regionalnih, nacionalnih in mednarodnih večdnevnih sej, ki so namenjene evropskim dijakom in študentom. So edinstvena priložnost za razvijanje aktivnega državljanstva, razpravljanje o aktualnih evropskih problematikah in spoznavanje raznolikosti evropskih kultur. Preko dela po skupinah, team buildinga, debat in generalnega zasedanja, imajo mladi priložnost krepiti znanje angleščine, osvajati prvine govornih sposobnosti, izraziti svoje mnenje in splesti osebna poznanstva. Letno se po celi Evropi zvrsti več kot 350 sej s skupno več kot 20.000 udeleženci.

Vse, ki jih zanima aktivno državljanstvo, druženje z vrstniki iz različnih evropskih držav, VABIMO na predstavitev Evropskega mladinskega parlamenta v četrtek, 11. februarja ob 11.00, v učilnico 23.

 

EMP organizira četrto regionalno sejo Evropskega mladinskega parlamenta Slovenije v Kopru od 15. do 17. aprila 2016.

KDO: 60 udeležencev (35 Slovencev, 25 tujcev)

TEMATIKA SEJE: Turizem, pomorstvo

Več informacij na:

http://www.eypslovenia.org/sl/

 https://www.facebook.com/eypslovenia/

Datum dogodka: 
četrtek, 11. Februar 2016