gimnazija logo

Program kulturnih prireditev na šoli - NOVO, fotografije

Februar je na Slovenskem že tradicionalno mesec kulture. Formalno ga najbolj določa državni praznik, zavezan 8. februarju, v imenu katerega se podeli Prešernove nagrade za najvišje dosežke na področju umetnostnega ustvarjanja, manj uokvirjeni pa so številni ostali kulturni dogodki po državi.  Tem se bo pridružila tudi naša šola. 

Program dejavnosti za dijake Gimnazije Piran:

  • sreda, 3.2.2016, kulturna prireditev dijakov naše šole v prostorih Mediadoma Pyrhani (na Kumerjevi 3 v Piranu), in sicer po naslednjem razporedu: ob 9.00 - za 2.B in 3.B, ob 11.10 - za 4.A in 4.B, ob 13.00 - za 1.A in 1.B (dijakom 1.A in 1.B odpadeta prvi dve uri pouka)
  • četrtek, 4.2.2016, literarni večer s Sašo Pavček, ki bo brala očetovo poezijo posthumno izdane pesniške zbirke, ob 18.00 v lucijski knjižnici - udeležijo se ga iz 3.A
  • ponedeljek, 8.2.2016, ob 19.00, na osrednji občinski kulturni prireditvi v Avditoriju Portorož sodelujejo nekateri dijaki naše šole
  • sreda, 10.2.2016, srečanje z glasbenim ustvarjalcem, v Mediadomu Pyrhani - sodeluje 2.A (ura srečanja in ime gosta bosta objavljena kasneje)
  • v drugi polovici februarja se napoveduje tudi ogled likovne razstave v Mestni galeriji Piran (podrobnosti kasneje).

Na prireditev, 3.2.2016, spremljajo dijake učitelji, ki imajo takrat pouk po urniku, lepo vabljeni pa tudi razredniki oziroma vsi, ki nimajo pouka. Vreden ogleda je tudi prireditveni prostor: Mediadom Pyrhani je moderen multimedijski kulturno-informacijski center v neposredni bližini šole in nam je letos prijazno odprl svoja vrata. 

V galeriji je nekaj fotografij s sredine prireditve.

Marjeta Stegel

Datum dogodka: 
sreda, 3. Februar 2016