gimnazija logo

Uspešno tekmovanje v kuterjih

13. November 2013 -- oki

Na tradicionalni, že 15. mednarodni veslaški regati se je pomerilo 15 ekip iz Črne Gore, Hrvaške, Srbije, in Slovenije. V moški konkurenci, ki je štela 12. ekip iz Hrvaške, Srbije in Slovenije, si je naša ekipa priveslala odlično prvo mesto.  Po dolgih letih smo ponovno tekmovali tudi v ženski konkurenci z dekleti iz portoroške in piranske enote šole.  Punce so se v težkih vremenskih pogojih dobro odrezale in osvojile 5. mesto. Začetek je obetaven in upajmo, da se bodo ekipi pridružilo še več deklet iz gimnazije.

Kuter je že skoraj pozabljena vrsta veslaškega čolna trgovskih in vojnih mornaric, ki se danes  uporablja le še za urjenje mornarskih spretnosti ter veslaška in jadralna tekmovanja. Kljub napredku v navtiki in uvajanju drugih plovil za take namene se ni povsem zapisal pozabi, k čemur prispevajo tudi taka tekmovanja pomorščakov. Je namreč nadvse  primeren za njihovo šolanje in usposabljanje.

Pred tem so dijaki obeh enot (gimnazije, elektro in pomorske šole) opravili športne obveznosti (pohod, tekme v nogometu, košarki, odbojki, tenisu, rolanje) in se nato pridružili navijačem pred čolnarno.

Ob dogodku čestitamu organizatorju profesorju Roku Sorti, kateremu je kljub muhastemu in vetrovnemu vremenu uspelo spraviti pod streho prijeten in ogleda vreden dogodek.

Za dekliško so veslale:

Rebecca Anastazija Dobnikar, Anja Fortuna, Klementina Drolc, Carol Furone iz portoroške enote ter Marina Katič, Andreja Opačak, Petra Mičovič, Kaja Simičič in Mateja Počkaj s piranske enote ter krmar Niki Žvab Pernat

Za fantovsko pa:

Luka Jakovljevič, Žiga Rus, Damjan Fortuna, Jaka Galun, Aljaž Drolc, Roman Molchanov, Rok Skerbiš, Miha Božič, Klemen Čefarin, Halid Duraković, Luka Planinc in krmar Niki Žvab Pernat

Čestitamo!

Na naši fb strani si lahko ogledate povezavo do članka portala Regional Obala in fotografij Lorne Lovrečič.