gimnazija logo

Cankarjevo priznanje:med šolskim in regijskim tekmovanjem

9. decembra 2015 je potekalo šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje, katerega se je udeležilo 28 dijakov z znanjem o dveh sodobnih slovenskih romanih: 1. in 2. letniki so prebirali Jugoslavijo, mojo deželo Gorana Vojnovića, 3. in 4. letniki pa Rožančevo Ljubezen. Največ točk sta dosegli Maša Mlakar in Maša Stojanovič iz 2.B, ki se bosta udeležili tudi regijskega tekmovanja na 2. stopnji, za njima pa še Matic Krajnik iz 2.A, Gaja Uranjek iz 2.A ter Klemen Semelbauer iz 1.B, ki so si ravno tako pripisali bronastno priznanje. Najvišja mesta in bronasta priznanja med starejšimi tekmovalci pa so si razdelili Petruša Golja iz 3.A ter Ylenia Žiber in Patricia Lapajne iz 4.B, ki so se uvrstile tudi na nadaljnje tekmovanje, ter Katja Šabič iz 4.B in Gaja Ujhazi iz 3.B.

Cankarjevo tekmovanje ne pozna poražencev, saj se sodelujoči nagradijo z novo literarno izkušnjo, zato so primernejše kot čestitke na tem mestu besede zahvale za sodelovanje. Tistim, ki so še v igri, pa želimo veliko veselja  pri nadaljnjem druženju z Vojnovićevimi junaki in na "popotovanju" z Evaldom Flisarjem.

Regijsko tekmovanje bo 21.1.2016 v Ilirski Bistrici, zgoraj omenjene pa bova spremljali mentorici, prof. Lilijana Gustinčič Furlan mlajše in prof. Marjeta Stegel starejše tekmovalke.

Marjeta Stegel 

Datum dogodka: 
četrtek, 21. Januar 2016