gimnazija logo

Natečaji za srednješolce

Festival Urška združuje mlade, še neuveljavljene avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj izberejo 5 finalistov, najboljšemu pa izdajo literarni prvenec.

Rok prijave: 22. 1. 2016  

Več na: http://www.jskd.si/literatura/natecaji_literatura/urska/urska_16/razpis....

*********************

Prleško društvo generala Maistra organizira tekmovanje z naslovom Pot v prihodnost. Na njem srednješolci izkazujejo svoje znanje iz novejše slovenske zgodovine. Tema letošnjega tekmovanja je Razvoj socialne misli na Slovenskem v obdobju druge polovice 19. stoletja do začetka 2. svetovne vojne. 

Več o načinu tekmovanja, vrednotenju nalog, ocenjevalni komisiji in sami temi tekmovanja lahko preberete na: 

http://www.gfml.si/index.php/o-soli/obvestila/novice-3/442-tekmovanje-iz...

Rok prijave: 15. 3. 2016

*******************

Likovni natečaj Pesem in slika; SPOMIN KOT ZGODBA, PESEM KOT SLIKA.  

Podobe navdihujejo pesem, pesem navdihuje podobe. Pesem ubesedi pesnikova občutja, slikar besede prevede v likovni jezik. Podoba pesmi je lahko ilustracija. Lahko pa tudi pesem ilustrira podobe, ki bodo preklicale nove besede, nove misli, nove pesmi … Preberi pesem v tišini, preberi jo na glas. Potopi se v besede in jih prepredi s svojo domišljijo. Naj se svet idej preslika na papir. Naj linije, oblike in barve ponazorijo tvoja občutja in misli, tvoje edino in edinstveno življenje.

Rok prijave: 15. 3. 2016 

Več na: http://www.ventilatorbesed.com/?opcija=kom_clanki&oce=4&id=7263&leto=2

*********************

Goriška knjižnica Franceta Bevka razpisuje literarni natečaj. Napišite kratko zgodbo s poljubno tematiko, vendar mora vsebovati naslednje besede: dolvleka, razpočnica, pogovorka, tabloid, brisalka, diler, igričar, metal, odštekan in rungliš.

Rok prijave: 8. 2. 2016

Več na: http://www.ng.sik.si/dogodki/splosna-obvestila/item/295-literarni-nateca...

****************************

Združenje Vivacomix in revija Stripburger iz Ljubljane v okviru projekta ŽIVEL STRIP! Živela animacija! 16 razpisujeta nagradni natečaj za strip in animacijo.  

 Rok prijave: 22. 3. 2016

Več na: http://www.stripi.si/6254-2/