gimnazija logo

Kino Otok

Od 3. do 7. junija se bo v Izoli odvil 11. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, ki letos (še) več pozornosti posveča mladim filmskim avtorjem uveljavljene kratkometražne sekcije Video na plaži. Nova sodelovanja s sorodnimi pobudami od blizu in daleč ustvarjalce združujejo pod otoško zastavo odprtih pogledov, mladostniške energije in drznih načrtov. 

Kot novost letošnje edicije Kino Otoka se bo odvila filmsko-vzgojno naravnana kritiška delavnica za dijake s primorskih šol. Vsakodnevna srečanja skupine prijavljenih dijakov v sproščenem festivalskem vzdušju bodo obsegala gledanje filmov in  poglobljeno diskusijo z dijaki, oboje pa bo rezultiralo v pisanju filmske kritike.

Besedila se bodo premlevala in kalila skozi pogovor z mentorjema, ki bosta podajala konstruktivno kritiko, komentarje in smernice med delom v nastajanju. V pogovore bomo vključili  tudi posamezne avtorje, filmske in festivalske delavce, končni izdelki pa bodo objavljeni na festivalski spletni strani ter spletni strani Društva za širjenje filmske kulture Kino!. Na ustvarjalni delavnici s si bomo prizadevali predstaviti in podajati film kot umetnost, sledeč ugotovitvam, da lahko film ključno pripomore k otrokovemu in mladostnikovemu razvoju kritičnega mišljenja, estetskega čuta in ustvarjalnih sposobnosti.

Podobna delavnica je že bila izpeljana ob festivalu slovenskega filma v Portorožu in tudi na njej so sodelovali naši dijaki.

Delavnica je za dijake brezplačna. 

Kdor bi se želel udeležiti delavnice, naj se do 15. maja prijavi pri prof. Sabini Kravos Jugovac. 

 

Več o festivalu na: http://www.isolacinema.org

Datum dogodka: 
petek, 15. Maj 2015