gimnazija logo

EU DIALOG z Violeto Bulc

Tudi letos bo potekal Evropski teden mladih, ki bo potekal med 27. aprilom in 10. majem 2015 in je namenjen razpravi o prihodnosti mladih in njihovemu položaju v družbi. Osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mladih je odkrivanje potencialov mladih in njihovo sodelovanje pri oblikovanju naše prihodnosti.  V okviru Evropskega tedna mladih vas vabijo na strateški Dialog z evropsko komisarko, mag. Violeto Bulc v Ljubljani, ki bo 8. maja 2015 ob 16.00 uri v Kinu Šiška. Razprava bo tekla o tem, kako zagotoviti:  

- zaposlovanje mladih, rast in delovna mesta  (nove naložbe, gospodarska rast, zeleno     gospodarstvo, uresničevanje kreativnih idej in spodbujanje inovativnosti), 

- trajnostno mobilnost (problem preobremenjenosti cestnega in zračnega prometa), 

- in prihodnost EU (enak dostop do koriščenja pravic in aktivno vključevanje v družbo skozi programe in politike EU, ovire pri čezmejni mobilnosti, poklici, veščine in storitve prihodnosti v EU). 

Vsem udeležencem (mlajšim od 29 let) bodo povrnili stroške prevoza oz. bodo organizirani avtobusni prevozi in vseh večjih mest.
Za več informacij o samem dogodku in prijavah si oglejte priponko... 
Datum dogodka: 
petek, 8. Maj 2015