gimnazija logo

11. krvodajalska akcija »Drzni si biti krvodajalec 2015«

11. krvodajalska akcija »Drzni si biti krvodajalec 2015« je s številom udeležencev presenetljivo dosegla lansko. Tudi tokrat se je na Centru za transfuzijsko dejavnost Izola v kar teh ločenih dneh zbralo okoli  65 udeležencev.

Pri organizaciji sta se tudi letos posebej potrudili, prof. Ana Sironi iz srednje šole Pietro Coppo Izola, ki je iz svoje šole in Srednje šole Izola  pritegnila 16 dijakov in 3 kolegice. Iz enot pomorske in elektro smeri GEPŠ-a Piran pa je prof. Kristina Ugrin – Knap »nabrala« 12 dijakov.

Tradicionalni »nosilci akcije« dijakinje in dijaki Piranske Gimnazije, tokrat nas je bilo  trideseti s petimi profesorji, smo CTD Izola obiskali 1. aprila. Pozdravila nas je tudi sekretarka OZRK Piran ga. Valentina Klemše.

Čeprav se je pred prazniki obetala velika gneča zunanjih krvodajalcev, je nova skupina »drznih« krvodajalcev iz enot pomorske in elektro smeri GEPŠ-a, dobrodošlo popestrila sicer zelo umirjen četrtek na CTD -ju.

Žal Anine skupine, kljub naši veliki želji, niso sprejeli v petek, kot smo načrtovali. Njihov obisk je tako preložen v bližnjo prihodnost.

Vsem sodelujočim krvodajalcem, se zahvaljujemo za darovano kri.

»Drzni si biti krvodajalec« tudi ti in se nam pridruži naslednje leto.       

                                                                                                                                                                                      Koordintor akcije: Darko Zamuda