gimnazija logo

"Kdaj imamo naslednji projekt?"

V petek, 6.3.2015, se je za dijake 2. letnikov končala Romantika 2015. Po petih dneh druženja ob raziskovanju iste teme smo izvajalci in dijaki polni še neurejnih vtisov, a prepričani, da je projektno učenje pot do motivacije in uspeha. Po treh dneh pretežno vsebinsko povezanega pouka se je učenje v četrtek ustvarjalno poglabljalo, z večerno predstavo v Gledališču Tartini doseglo adrenalinski vrh, v petek pa se umirilo ob filozofsko-filmski refleksiji o temeljih romantičnega odnosa do sveta in sebe. Zaključiti se skoraj ni moglo drugače kot z željo, da bi se lahko še kdaj učili s takim veseljem kot v prvem tednu marca 2015. 

Učitelji smo nagrajeni s spoznanjem, da poučujemo kreativne, vztrajne, pogumne, motivirane, bistre in poštene mlade ljudi. Škoda, da jih ni videla ministrica za šolstvo!

Posebne čestitke Ajdi Ferluga iz 2.A in njenim plesalcem, ki so pripravili navdušujočo plesno točko na četrtkovi predstavi. Ajda je samoiniciativno zbrala dijake, organizirala vaje, sestavila koreografijo in bila odločna vaditeljica, zato si je več kot zaslužila uspeh pred starši, učitelji in vrstniki. 

Prispevek g. Janeza Mužiča o četrtkovi prireditvi na http://www.regionalobala.si/novica/izgubili-so-obcutek-da-so-v-soli

V galeriji se predstavlja fotografska delavnica g. Martina Bobiča, ostalo sledi. 

Marjeta Stegel