gimnazija logo

POUK NA KONCERTU četrtič-19. februar 2015 ob 19. uri

4.  POUK na koncertu  in PRVI koncert cikla VIVACE 2014/2015:

19. 2. 2015 ob 19.00
Samostan sv. Ane v Kopru
(Destradijev trg 10a, pri Cankarjevi)

UROŠ BARIČ - kitara

02_small.jpg


Program:

Giovanni Zamboni (arr. U. Barič)Sonata VI.
Fernando Sor: 
Etuda v B-duru št. 13, op. 29
Fernando Sor: 
Fantazija in variacije na škotsko temo, op. 40
Manuel María Ponce: 
Sonata III
Trad. irska (arr. T. Takemitsu)
Danny Boy
Dušan Bogdanović: 
Šest balkanskih miniatur 

 

UROŠ BARIČ (1987), koncertni kitarist z repertoarjem klasične, latinsko-ameriške glasbe in jazza, je prejel številne nagrade na tekmovanjih mladih kitaristov, med drugim prvo nagrado na evropskem  kitarskem tekmovanju Concorso Europeo di Chitarra Classica v Gorici leta 2004 ter drugo nagrado na  mednarodnem tekmovanju v San Bartolomeu leta 2005. Istega leta je bil sprejet na Univerzo za glasbo na Dunaju, kjer je pod mentorstvom mednarodno priznanega kitarista in pedagoga Alvara Pierrija leta 2011 magistriral iz kitare z odliko in z najvišjo oceno.

V času študija na dunajski Univerzi za glasbo, ki ga je finančno podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, se je izpopolnjeval tudi iz stare glasbe pri profesorju Lucianu Continiju in obiskoval ure jazz kitare pri Martinu Kelnerju. S sodelovanjem na številnih mojstrskih tečajih (Barcelona, Liechtenstein, Lipica) se stalno izpopolnjuje pri svetovno znanih kitaristih in skladateljih, kot so Dušan Bogdanović, Carlo Domeniconi, Marco Socias, Mariano Martin, Matteo Mela, Lorenzo Micheli in Los Angeles Guitar Quartet.

Predstavil se je na številnih koncertih po Sloveniji in tujini. V Sloveniji je nastopil na koncertnih ciklih Turjaške Muze Glasbene mladine ljubljanske in GM Oder Glasbene mladine Slovenije, ki ga je zaključil z recitalom v Osterčevi dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani, ter na mednarodnih festivalih kitare “Kras” in “Postojna”.  Nastopil je na številnih koncertih na Dunaju (Zentrum im Werd, Kurssalon), v Švici je igral v okviru koncertnega abonmaja društva Lesegesellschaft Stäfa, v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom na Češkem pa se je predstavil tudi v Karlovih Varih. Leta 2013 je bil izbran na avdiciji mednarodnega festivala ECHOS, v okviru katerega je sodeloval na vrsti koncertov po Sloveniji in Italiji. V letu 2014 je v okviru festivala Zvoki klasike nastopil na samostojnem recitalu na Ljubljanskem gradu, s katerim je navdušil občinstvo in prejel pozitivno kritiko.

Poleg solističnega koncertiranja se udejstvuje tudi v različnih komornih zasedbah. Od leta 2010 nastopa s flavtistom Luko Železnikom v AirString duu, s katerim je nastopil na več koncertih na Dunaju in po Sloveniji, med drugim na ciklu koncertov GM Oder Glasbene mladine Slovenije. V letu 2011 je AirString duo prejel prvo nagrado na VIII. mednarodnem tekmovanju “Città di Gorizia” v kategoriji komorne glasbe brez starostne omejitve. Leta 2013 sta glasbenika izdala svoj prvi album z naslovom Summer Skies. Od leta 2012 je član skupine Svirel, ki občinstvo navdušuje s humoristično in satirično obarvanim repertoarjem popularne, klasične, latinskoameriške in jazz glasbe.

V založbi Baros Records je leta 2014 izdal prvo samostojno ploščo z naslovom Fernando Sor.

Več: urosbaric.com

Datum dogodka: 
četrtek, 19. Februar 2015