gimnazija logo

Tabor Bohinj 2013

10. September 2013 -- oki

Pa smo ga spravili pod streho – Tabor Bohinj 2013 je srečno zaključen. Preživeli smo tri prekrasne dni v pravljičnem objemu Bohinjskega jezera, zelenih gozdov in mogočnih gora. Po junijski odpovedi tabora zaradi slabega, predvsem mrzlega vremena, nas je letos razvajalo toplo sonce. Vse dejavnosti smo tako izvedli po načrtu, premagovati smo morali zgolj sebe in svojo utrujenost, saj smo bolj malo spali. Bilo je namreč tako lepo, da se je večini dijakov spanje zdelo potrata časa. 

Tabora se je na začetku prijelo ponesrečeno ime – naravoslovni tabor, ki pa to ni, je veliko več. Poleg kemije, fizike in biologije so dijake zaposlovale še geografske in matematične naloge, lokostrelstvo in orientacija, socialne veščine in še mnogo drugega. Kolesarili smo, hodili, v kanuju veslali po jezeru, plavali, merili, beležili, razmišljali… pa seveda neskončno uživali.

Domov smo se vrnili prijetno utrujeni, a prepričani, da bo ta izkušnja ostala z nami za vedno. Veliko novega smo se naučili, ne samo o šolskih predmetih, tudi o sebi in timskem delu. Spomin na tabor bo definitivno še dolgo v naših glavah in srcih.

Hvala vsem, ki ste bili zraven!

Ekipa tabora