gimnazija logo

2.a in 2.b in vsi ostali -POUK na KONCERTU: torek, 09.12.14 ob 20. uri

 

Dragi sedanji in nekdanji dijaki,

končno boste lahko slišali skladbo Johna Cage-a 4'33'' v živo!!! Upam, da se vidimo v velikem številu, kot zadnjič! Pozdrav vsem. Mirjana, prof. glasbe

 

POUK na KONCERTU drugič:  torek, 09. december 2014 ob 20. uri
Dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru (kot zadnjič)

SLOWIND
Aleš Kacjan – flavta
Matej Šarc – oboa
Jurij Jenko – klarinet
Metod Tomac – rog
Paolo Calligaris – fagot

slowind.jpg

Program:

pogovor

Domenico Scarlatti:    Sonata v C-duru, L. 255

Giacinto Scelsi:           Skladba za rog solo

Domenico Scarlatti:    Sonata v G-duru, L. 286

György Ligeti:              Šest bagatel
Allegro con spirito
Rubato. Lamentoso
Allegro grazioso
Presto ruvido
Adagio. Mesto (Bela Bartok in memoriam)
Molto vivace. Capriccioso

John Cage:                   4’33”
  I
                                       II
                                       III

***

pogovor

Wolfgang Amadeus Mozart: Serenada v c-molu, K. 388
Allegro
Andante
Menuet
Allegro

——

Cene vstopnic za posamezni koncert:
10€
8€ člani DPG, študentje, upokojenci
0€ mladi do 18 let in v DPG  včlanjeni učitelji GŠ Koper

Cene abonmaja Amabile 2014/15 (5 koncertov):
35 €
25 € člani DPG

Ansambel Slowind, sestavljen iz solistov Orkestra Slovenske filharmonije, ne izvaja samo standardnega repertoarja za pihalni kvintet, temveč tudi najrazličnejšo komorno glasbo za mešane sestave. Velik poudarek daje sodobni glasbeni ustvarjalnosti. Pri tem sodeluje z mednarodno priznanimi izvajalci, kot so: Heinz Holliger, Robert Aitken, Alexander Lonquich, Arvid Engegård, Muriel Cantoreggi, Aleksandar Madžar, Mate Bekavac, Steven Davislim, Matthias Würsch, Diego Chenna, Rocco Carbonara, Christiane Iven in Andrea Rucli. S sodobnimi deli nastopa na številnih najpomembnejših festivalih za sodobno glasbo (Ars Musica – Bruselj, Biennale Bern, Klangspuren – Innsbruck, New Music Concerts Series – Toronto, Roaring Hoofs – Ulaan Baatar).
Vrsto let tesno sodeluje z Vinkom Globokarjem, Lojzetom Lebičem in Jürgom Wyttenbachom, pa še z drugimi slovenskimi in tujimi avtorji, ki mu posvečajo svoja dela (Larisa Vrhunc, Nina Šenk, Urška Pompe, Uroš Rojko, Nana Forte, Nenad Firšt, Bor Turel, Matej Bonin, Martin Smolka, Volker Staub, Ivo Nilsson).
Redno koncertira tudi v tujini. V zadnjem času je imel odmevne nastope v ZDA, Kanadi, Mehiki, na Švedskem, v Franciji, Italiji in Avstriji. Svetovno sodobno komorno glasbo promovira na lastnem komornem ciklusu Festival Slowind, ki se je v desetih letih svojega obstoja razvil v pravo mednarodno gibanje. Na njem občasno sodelujejo tudi drugi vrhunski ansambli za sodobno glasbo: SurPlus (Nemčija), Accroche Note (Francija), Divertimento Ensemble (Italija) in Ensemble Aleph (Francija). Na ta način festival pridobi na mednarodni razsežnosti, saj se koncerti odvijajo tudi v drugih državah. Enega od festivalov Slowind je finančno podprla Evropska unija s programom Kultura 2000. Za dosedanje delovanje je leta 1999 prejel Župančičevo nagrado, leta 2003 pa nagrado Prešernovega sklada.

Datum dogodka: 
torek, 9. December 2014