gimnazija logo

Gremo v CERN

Pripravili smo vam strokovno ekskurzijo v CERN v Švici, ki je namenjena vsem dijakom. 

CERN je Evropska organizacija za raziskovanje osnovnih delcev, v katerem se fiziki in inženirji trudijo raziskati najbolj osnovne strukture našega vesolja. Uporabljajo največji in najmočnejši trkalnik delcev na svetu, v katerem se delci s hitrostjo, ki je blizu svetlobni, zaletijo in  razpadejo in ponudijo vpogled v najbolj osnovne zakone narave.

Ogledali si bomo laboratorije in razstave o delu in odkritjih največjega fizikalnega eksperimenta na Zemlji. Po CERNU nas bodo vodili ljudje, ki tam delajo in pomembno prispevajo k rasti in razvoju novega vedenja o naravi. Njihova filozofija je, da smo evropski državljani njihovi delodajalci, pred katerimi se morajo pokazati v najboljši luči in nas navdušiti s svojimi odkritji. To bomo gotovo začutili tudi ob tej priložnosti.

Več o Cernu: http://home.web.cern.ch/

Na kratko o potovanju:

Ekskurzija bo izvedena v terminu 22. – 24. januar 2015. Po nočni vožnji nas bodo ob 9.00 pričakali v Cernu in nas popeljali na voden ogled laboratorijev in razstav. Po kosilu sledi ogled mesta Ženeva in prenočevanje. Na poti nazaj si ogledamo Verono in se v večernih urah vrnemo domov.

Prijava in cena

Prijaviti se je potrebno do 14. novembra s plačilom prvega obroka, ki znaša 50 € na TRR 1010 0000 0040 638 (Maona – Turizem, trgovina in galerija, d.o.o. Piran) s pripisom 1. obrok za CERN.  

Ob prijavi mora dijak oddati prijavnico v tajništvo šole ter nakazati prvi obrok na TRR 1010 0000 0040 638. V primeru premajhne udeležbe, bo ekskurzija odpovedana, denar pa brez odbitkov vrnjen na TRR iz katerega je bil nakazan.

 Cena celotnega aranžmaja je 160 € in jo je mogoče poravnati v treh obrokih ali enkratnem znesku:

•15. november 50 € - ob prijavi

•15. december 50 €

•15. januar 60 €

Cena vključuje: avtobusni prevoz z vsemi pristojbinami, stroški dveh šoferjev, 1 x nočitev z zajtrkom v mladinskem hotelu, 1 x večerja, ogledi po programu, spremstvo šole, vodenje vodnika, organizacijo potovanja in osnovno zavarovanje potnikov.

Program v priponki

Prijavnica v priponki

Datum dogodka: 
četrtek, 22. Januar 2015