gimnazija logo

Nogometašice GEPŠ v polfinalu

Ekipa dijakinj GEPŠ se je uvrstila v četrtfinalni turnir, ki se je odvijal v Cerkljah na Gorenjskem, in sicer v sredo, 26.3.2014. Da to niso le uspešne športnice, ampak tudi odgovorne šolarke, dokazuje dejstvo, da so nekatere nekoliko poznejši odhod, turnir se je pričel namreč ob 12.00, izkoristile še za pisanje testa iz kemije.

V Cerkljah so se srečale tri ekipe, ki so odigrale vsaka z vsako. Kljub razredčeni vrsti tekmovalk in s tem manjšim možnostim menjav smo bile iz tekme v tekmo boljše in se na koncu veselile 2. mesta, ki nas je popeljalo v polfinale. Poznopopoldansko divjanje proti domu, k svojim obveznostim (šolskim, klubskim, družinskim …), smo si olepšale z mislijo na bogastvo izkušenj skupno preživetega dne in ponos, da smo vredno zastopale šolo.

Na polfinalnem turnirju v sredo, 15.4.2014, v Novem mestu je bila klop piranskih nogometašic zaradi šolskih obveznosti še krajša. Pogrešale smo Ano Marijo Tončič in vratarko Aido Jusupovič, a smo se znašle tudi tokrat. V vratih je blestela Katja Šabič, tudi po zaslugi obrambnih igralk, ki so zaustavile veliko strelov na gol. Žal je bila konkurenca na Dolenjskem prehuda, naša ekipa pa okrnjena, zato smo se morale odreči finalu. Smo pa hitro našle tolažbo, saj smo opazile, da ima fotograf s Primorkami veliko dela: foto utrinki naše ekipe so zasenčili vse ostale. Očitno je lepota premagala nogometJ

Tudi polfinalni nogometni izlet mi je prinesel veliko zadovoljstva. Dijakinje me niso navdušile samo z zavzeto igro, ampak tudi kultiviranim vedenjem in nasmejanimi obrazi. Lepo je biti na tekmovanjih s tako ekipo.

Barve šole so zastopale: Marina Katič, Andreja Kovačič, Tina Munda, Simona Stopar, Iva Levačič in Katja Šabič.

Hvala za sodelovanje in še mnogo uspehov na vseh področjih.

Mentorica Ada Goljuf