gimnazija logo

10. krvodajalska akcija »Drzni si biti krvodajalec Gimnazije Piran«

    Na šoli smo za akcijo začeli delovati že dosti pred njenim začetkom. K temu niso pripomogli le številni vabljivi plakati in objave, ampak tudi zelo domiselna dejavnost prof. Mirande Majcan Rajkovič. Dijaki tretjega letnika so izdelali vsebinsko in estetsko dodelane plakate, s katerimi so v italijanščini vabili na akcijo.

Tradicionalna 10. krvodajalska akcija »Drzni si biti krvodajalec Gimnazije Piran« je s številom udeležencev in odmevnostjo močno presenetila zaposlene na Centru za transfuzijsko dejavnost Izola in nas same. 

     Z več kot 70 udeleženci iz različnih srednjih šol Pirana in Izole, mi je pri izvedbi pomenila pravi izziv. Kljub želji po druženju in načrtovanju akcije na isti dan, se je zaradi omejenih kapacitet CTD-ja raztegnila kar na cel teden. Pri organizaciji je bila zagnana tudi prof. Ana Sironi iz srednje šole Pietro Coppo Izola, saj je iz svoje šole in Srednje šole Izola  pritegnila več kot 20 dijakov. Iz enot pomorske in elektro smeri GEPŠ-a Piran pa je prof. Kristina Ugrin – Knap »nabrala« okrog 15 dijakov.

     Prvih štirideset je 31. marca sprejela vedno prijazna ekipa CTD Izola z dr. Ireno Kramar na čelu. »Nosilci akcije« - dijakinje in dijaki Piranske Gimnazije in šest profesorjev smo k akciji pritegnili nekaj svojih bivših dijakinj, sedaj že pridnih študentk, ki so kri dale že velikokrat. Obiskala nas je tudi predsednica OZRK Piran ga. Duška Žitko, ki se je z veseljem družila z dijaki in tudi sama darovala kri.

     Čez dva dni so CTD spet obiskali »drzni« krvodajalci. Prišli so iz Srednje šole Izola, predvsem gostinske in turistične smeri ter predšolske vzgoje.

     Zadnja skupina iz enot pomorske in elektro GEPŠ-a pa je v ponedeljek 7.4. akcijo zaokrožila.

Čeprav smo s krvodajalstvom pred mnogimi leti začeli gimnazijci, smo zelo ponosni, da se k akciji vračajo tudi »naši« študenti ter da smo pritegnili še dijake iz drugih obalnih šol. Ta aktivnost bi morda v prihodnjih letih lahko prerasla v splošno srednješolsko krvodajalsko akcijo na Obali.

»Drzni si biti krvodajalec« tudi ti in se nam pridruži.                                                                                     


O nas pišejo tudi: Scuola media Pietro Coppo, Srednja šolo Izola, Regional obala                   

                                                                                                                                                                         Koordintor akcije: Darko Zamuda