gimnazija logo

Ob kulturnem dnevu

Slovenci  8. februarja praznujemo kulturni praznik v spomin na Franceta Prešerna, ki je na ta dan leta 1849 preminil v Kranju.

Na slavnostni akademiji se dan prej vsako leto podeljuje Prešernove nagrade  in nagrade Prešernovega sklada najuglednejšim umetnikom: pesnikom, pisateljem, dramatikom, slikarjem, kiparjem, fotografom, arhitektom, glasbenikom, gledališčnikom, koreografom, baletnikom, režiserjem in drugim umetniškim ustvarjalcem in poustvarjalcem. 

Naši dijaki so v tem tednu obiskali baletno predstavo, dijaki prvih letnikov bodo v petek ob 16.30 v dijaškem domu predstavili svoje delo v projektu Grški teden, vabimo pa vas, da si za ta "kulturni" konec tedna vzamete čas za ogled številnih prireditev.

Osrednja občinska prireditev bo v Avditoriju Portorož v petek ob 19.00. Slavnostna govornica bo Saša Pavček, nastopila pa bo tudi Tinkara Kovač. Podelili bodo Tartinijeva priznanja za izjemne stvaritve s podorčja kulture.

Prireditev ob kulturnem prazniku bo tudi v Izoli. Slavnostna govornica bo igralka in pevka Lara Jankovič. V kulturnem programu bodo sodelovali: Glasbena skupina MOJA SLOVENIJA (Lea Sirk, Alex Volasko, Jure Rozman, Anže Langus Petrović, Boštjan Grabnar, Robert Pikl), gledališče Steps Izola, Kristina Čok in MoPZ Jagodje Dobrava. 

Morda pa lahko počastite praznik z obiskom kina. V naši okolici so na sporedu filmi 12 let suženj. Zoran, moj nečak idiot, Ona, Klub zdravja Dallas in Ameriške prevare.

Lahko pa je dovolj že, če vzamete v roke katero koli pesniško zbirko ali roman in v miru svojih misli doživite lepoto zapisane besede. 

Datum dogodka: 
sobota, 8. Februar 2014