gimnazija logo

Področno tekmovanje v košarki

Področna tekma v košarki za dijake je potekala v sredo, 18.12.2013 v Postojni.

 

Že tretjo sredo zapored preživljajo nekateri dijaki GEPŠ Piran,na športnih igriščih. Tokrat smo odšli v Postojno. Na tekmovanje so se prijavile še ekipa ŠC Postojna, dijaki iz ŠC Sežana in dijaki iz Srednje Ekonomske in poslovne šole Koper. Vsaka tekma je imela dva polčasa, po 12 min.

Končni vrstni red:  1. mesto je pripadalo našim dijakom iz GEPŠ Piran, 

     2. mesto so zasedli domačini iz Postojne,

     3. mesto Ekonomska in poslovna šola Koper in

     4. mesto so zavzeli Sežančani.

Po žrebu nam je pripadalo, da se podamo na parket, na prvo tekmo z ekonomci iz Kopra. Tekma je bila izredno lepa, cel čas so naši fantje lovili rezultat koprčanov.Prvi polčas so vodili dijaki iz Kopra za štiri pike. V končnici tekme,  pa je našim fantom le uspelo povesti in zmagati z rezultatom 53:51. Zmaga pa jim je odprla vrata za finalno tekmo na turnirju.

Po odigrani drugi tekmi je bil znan naš nasprotnik in to je bila ekipa Postojne. Sledila je še tretja tekma, ekipi sta se potegovali za tretje mesto na turnirju. Zadnja tekma je bila finalna med Piranom in Postojno. Naši dijaki so vodili celo tekmo in suvereno premagali nasprotnike z rezultatom 59:48. Zmaga jim omogoča nastop na četrtfinalnem turnirju.

V ekipi za GEPŠ Piran so bili:

Sebastjan Borse, Nik Klinc, Luka Čandek, Žiga Končarevič, Luka Cvetičanin, Luka Šinkovec, Jan Barbarič, Aleksander Pavlovič, Niki Boroja in Žan Luka Mance Batista.

Med tekmami so se izkazali prav vsi dijaki. Vsak je imel svojo vlogo. Nik Klinc je prevzel vlogo glavnega trenerja ekipe in deloval kot šesti igralec v polju, saj je soigralcem dajal koristne napotke med igro. Žal mi je za mlajše igralce, ker so fizično slabši in niso dobili veliko prilik, da izkažejo svoj talent.

Čestitke vsem in še veliko športnih zmag. 

Ciljamo na finalni turnir in z veliko želje in truda, bo fantom to tudi uspelo.

Ada Goljuf

Datum dogodka: 
sreda, 18. December 2013