gimnazija logo

Uvrstitev odbojkašic v polfinale

11. September 2018 -- nika

Področno tekomvanje v odbojki na pesku za srednješolsce, se je odvijalo v ponedeljek,11.9.2018 na portoroški plaži v čudovitem toplem in sončnem vremenu. Turnir je organizirala GEPŠ Piran.

Pri dekletih in fantih so bile prijavljene tri ekipe, zato smo igrali po sistemu vsak z vaskim in sicer na dva dobljena seta do 15 točk.

Ekipa deklet: Taia Debernardi, Lea Šorgo, Lana Pavlovič, Amadea Benussi in Neža Fajt Fišter. Vse so odbojkašice. Z dobro igro so zasluženo osvojile prvo mesto, brez poraza. S tem so si omogočile sodelovanje na polfinalnem državnem turnirju, ki se bo odvijal naslednji teden v Portorožu. Turnir ponovno organizira GEPŠ Piran.

Fantje pa so se komaj zbrali, kljub temu da smo imeli združeno ekipo iz obeh enot. Na turnir sta prišla samo dva: Matej Ristič (košarkar) in Jan Roj (odbojkaš), tretji član Davor Sanišič (nogometaš) se je odzval na klic in se v zadnejm trenutku priključil v ekipo in rešil situacijo, da so lahko odigrali in sodelovali na turnirju. Dijaki so imeli dokaj izenačene ekipe. Tako, da so na koncu imeli vsi po eno zmago in en poraz. Za končni vrstni red je odločalo št. zmaganih setov. Naši fantje so iz tekme v tekmo igrali bolje.

Vsem dijakom bi se rada zahvalila za sodelovanje in želim jim veliko športnih in učnih zmag.

Vodja ekip in organizator turnira Ada Goljuf, prof.