gimnazija logo

Obiskali smo Kažun

V dvorani Rdečega križa nas je prijazno sprejel gospod Brane Vodenik, ki je dijakom najprej razložil, kaj je sploh brezdomstvo, kako do njega pride in na kakšen način sodelavci Kažuna pomagajo svojim oskrbovancem, da se ponovno postavijo "na noge". Ogledali smo si tudi kratko projekcijo, v kateri smo spoznali življenjski zgodbi dveh oskrbovancev in njihov vsakdan. Ogledali smo si tudi sam Kažun. 

Dijaki 3.b se so zelo izkazali, saj so v dnevni center prinesli lepo zavita darila in majhne pozornosti, ki bodo v teh prazničnih dneh zagotovo pripomogle k lepšemu preživljanju decembrskih dni sedmih stanovalcev Kažuna, pa tudi 50 drugih pomoči potrebnih, za katere skrbijo v programu. Več o njem lahko preberete na: http://www.piran.si/index.php?page=static&item=504 

Pa še to: Kažun je majhna istrska kamnita hiša, običajno okrogle oblike, s stožčasto streho. Nima oken, ima le eno vhodno odprtino in je lep primer suhe gradnje z izključno enim materialom, naravnim kamnom. A brez skrbi - piranski Kažun je prav lepa stanovanjska zgradba. :)