gimnazija logo

Rim - šolska ekskurzija turističnega krožka

Šolska ekskurzija GEPŠ Piran-turistični krožek

(za dijake 2. 3. in 4. letnika)

RIM-VEČNO MESTO

27.-29. december 2013

Rim - sedež cesarstva, mati civilizacije, caput mundi... - je že od nekdaj privabljal popotnike, vernike  in  umetnike vseh dežel, ki so tu črpali svoje navdihe. Odkrijmo  mesto brezkončnih umetnosti, cerkva in muzejev, trgov z vodnjaki in veličastnimi spomeniki iz zlate dobe cesarstva. Skupaj bomo našli odgovor na vprašanje, zakaj Rimu pravijo 'Večno mesto'.

 Program ekskurzije:

  1. dan: petek, 27. december

Odhod ob 5.00 iz  Pirana. Vožnja čez  Italijo z vmesnimi postanki vse do Rima. Najprej si bomo ogledali  Michelangelov kip Mojzes v cerkvi San Pietro in Vincoli. Nato se sprehodimo mimo cesarskih forumov na Kapitol, od koder bomo imeli lep razgled na Piazza Venezia in velik del Rima. Obisk Kapitolskega muzeja, kjer hranijo neprecenljive umetnine.Nato se odpravimo v sodobni center Rima na Piazza di Spagna. Seveda ne bomo pozabili vreči novčiča v vodnjak Trevi z željo, da se ponovno vrnemo v Večno mesto in se sprehoditi po Piazza Spagna. Odhod v Ostio Antico, namestitev v mladinskem hotelu in nočitev.

2. dan: sobota, 28. december

Po zajtrku najprej ogled Koloseja. Odprli so ga leta 180. Program iger je trajal 100 dni. V njem so bile borbe gladiatorjev, borbe z živalmi in igre na vodi.

Nato sprehod po Via Sacra skozi Forum Romanum na Palatin. Popoldan kosilo v samopostrežni restavraciji (špageti).

Zvečer spet sprehod po centru Rima: Angelski grad, Piazza Capo, Panteon, Piazza Navona…

Nočitev.

3. dan: nedelja, 29. december

Po zajtrku se odpravimo v državico Vatikan in si ogledamo največjo katoliško cerkev na svetu - cerkev Sv. Petra. Ogled Vatikanskih muzejev s Sikstinsko kapelo, za katero umetnostni zgodovinarji pravijo, da je najdragocenejša umetnina tega sveta. Povratek proti domu in prihod v večernih urah.   

CENA: 140 €

Cena vključuje: prevoz z modernim turističnim avtobusom, mestne takse v Rimu, dve  nočitvi v mladinskem hotelu z zajtrkom v več posteljnih sobah, špageti-drugi dan, osnovno zavarovanje in spremstvo šole.

Vstopnine: vstopnine v Rimu so brezplačne za dijake in študente EU, če se predloži ožigosan spisek udeležencev s strani šole, oziroma univerze.

Rok prijave: 27. november

Način plačila: Ob prijavi 70€, drugi obrok 18. decembra 2013

Cena je izračunana pri udeležbi 45 dijakov.

Datum dogodka: 
petek, 27. December 2013