gimnazija logo

DAN ODPRTIH VRAT – GIMNAZIJA PIRAN

Gimnazija Piran smo mlada in živahna šola, ki izobražuje po programih splošne gimnazije in maturitetnega tečaja. Z devetimi oddelki spadamo med manjše zavode. Okrog 250 dijakov kakovostno znanje pridobiva v 13 sodobno opremljenih učilnicah s kabineti in laboratoriji ter računalniško učilnico. Številčna majhnost pa je hkrati socialni privilegij in izobraževalna olajšava na poti h kakovostnemu, sodobnemu in trajnemu znanju, čemur smo zavezani s svojo vizijo. O ustreznosti osredotočanja na globinsko znanje in razumevanje pričajo tudi odlični rezultati, ki jih naši dijaki dosegajo na maturi.

Zavedamo se tudi, da je za uspešen razvoj potrebno dobro počutje dijakov. Na šoli si strokovni delavci ob upoštevanju individualnih potreb in zanimanj tako prizadevamo za dobre in spoštljive odnose z dijaki. Spodbujamo njihov osebnostni razvoj, razvijamo za življenje pomembne kompetence ter  krepimo njihove talente. Ob inovativnih in ustvarjalnih učnih pristopih skušamo dijakom na stežaj odpreti vrata na uspešno akademsko in življenjsko pot. Z različnimi projekti, tečaji, tabori, šolskimi tekmovanji, prireditvami, ekskurzijami in športnimi tekmovanji jih spodbujamo k vsestranskemu razvoju in pripravljenosti na prihodnost. 

Da bi se, dragi bodoči dijaki, o našem pisanju prepričali tudi sami, vas prisrčno vabimo na dan odprtih vrat Gimnazije Piran. Na Bolniški ulici 11 v Piranu vas pričakujemo v četrtek, 16. novembra, ob 17. uri.

Obisk je odlična priložnost, da začutite vzdušje na naši šoli ter spoznate njene posebnosti in priložnosti, ki jih ponuja dijakom.

 

O načinu dela se boste učenci in starši lahko pogovorili tudi z dijaki, s starši sedanjih dijakov ter profesorji.

 

Vabljeni!

 

 

Datum dogodka: 
četrtek, 16. November 2017