gimnazija logo

Zlate maturantke splošne mature 16/17

Piranski maturantje, ki so prvič opravljali splošno maturo v spomladanskem roku 2017, se lahko upravičeno veselijo. Maturo so opravili vsi dijaki. Vendar to še ni vse! Njihov uspeh je bil izredno dober. V povprečju so dosegli 21,10 točk, s čimer so nad republiškim povprečjem za debelo točko. Lahko smo resnično zadovoljni: 11% zlatih, 14% odličnih, 61% prav dobrih, 11% dobrih in 3% zadostnih. Izjemen uspeh letošnje generacije.

S svojim delom so piranske zlate maturantke dokazale, da za doseganje odličnosti ni bila dovolj le njihova nadarjenost, pač pa predvsem veliko truda in samodiscipline. Zlate maturantke piranske gimnazije so: Petruša Golja, Lara Hrvatin, Barbara Eva Strmčnik in Kim Vižintin. Posebna pohvala gre Petruši Golja, ki je s svojim trudom, delom in zagnanostjo, uspešno premagala vse ovire in dosegla najvišji možen rezultat na maturi.

Za dodatno veselje je poskrbela tudi dijakinja Nina Gamboc, saj je pri izpitu iz angleščine dosegla najboljši rezultat v Sloveniji, zbrala je 99% možnih točk. Tudi Elen Pongrac, ki je k  nam prišla iz Srednje šole Izola in se vpisala v maturitetni tečaj, je na splošni maturi dosegla odličen uspeh.

Vsem maturantom generacije 2016/17 iskreno čestitamo. »Bodite sprememba na katero boste neskončno ponosni«.

Šolska priznanja
Skupinska slika