gimnazija logo

V Piranu smo postavili tri knjigobežnice

V okviru projekta Popestrimo šolo smo z dijaki iz Dijaškega doma Portorož izdelali knjigobežnice - hišice, v katerih so knjige, ki si jih lahko mimoidoči sposodijo. 

 

Hišice smo na začetku tega tedna, ob svetovnem dnevu knjige, postavili na tri lokacije. Najdete jih pred piranskim akvarijem, v Elektro in pomorski šoli ter Mestni kavarni Piran. Na otvoritvi so se nam pridružili tudi trije prijatelji knjigobežnic: piranski župan Peter Bossman, podžupanja mag. Meira Hot in podžupan Bruno Fonda. Vsi trije so v knjigobežnice prinesli knjige, ki so jim posebej pri srcu. Ob tem so poudarili, da radi berejo, in k branju povabili tudi mlade. Povedali so nam, da so se na povabilo z veseljem odzvali, saj verjamejo, da branje bogati in širi obzorja in da so knjigobežnice dobrodošla popestritev v naši občini. Prepričani so, da bodo knjig veseli tako domačini kot tuji obiskovalci. 

deja je del širše pobude Little free library, ki ljudi nagovarja k branju in izmenjavi dobrih knjig. Pravilo knjigobežnic je preprosto: vzemi knjigo, podari knjigo. Vabimo vas, da se oglasite in v knjigobežnicah najdete čtivo zase!

 

Nekaj fotografij najdete v spodnji galeriji, o podrobnostih pa vas bomo še obveščali.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Rezultat iskanja slik za ministrstvo za izobraževanje logoRezultat iskanja slik za evropski skladi logo

Term popestrimo šolo: