gimnazija logo

Področno tekmovanje v rokometu za dekleta

Področni turnir za dijakinje je potekal v Sežani in sicer v sredo, 4.12.2013.

Na turnir v Sežano, smo se družno z istim avtobusom peljale, tri ekipe iz obale. Torej GEPŠ Piran, SŠ Izola in Gimnazija Koper. Na avtobusu je bilo lepo, družili smo se med seboj, tako dijakinje kot profesorji.

Žreb je določil, da igramo drugo tekmo proti Gimnaziji Koper. Prvi polčas so bila naša dekleta koprčankam presenetljivo enakovreden nasprotnik, kar je pričal tudi rezultat. V drugem polčasu pa jim je zmanjkalo moči in izgubile za pet zadetkov z rezultatom 13:18. Z odlično obrambo so nasprotnicam preprečevale napad. V naših vratih smo imeli razpoloženo vratarko Aido, ki je branila veliko strelov. 

Tretjo tekmo smo igrali proti izolankam, ki so tudi imele okrnjeno ekipo saj so igrale brez menjave. To tekmo smo glatko zmagale z rezultatom 15:26.

Na turnirju smo dosegle po pričakovanjih tretje mesto, saj sta ekipi iz Sežane in iz Kopra kot faforiti turnirja, imele v svojih ekipah, kar lepo število igralk (15), nekatere med njimi tudi reprezentantke, med tem ko so naša dekleta igrale s samo eno menjavo (8). Vsem čestitam za lepo, borbeno igro. 

Za našo ekipo so igrale: Andreja Kovačič, Marina Katič, Iva Levačič, Tina Munda, Anja Jerman, Katja Šabič, Lea Ausec nova pridobitev za našo ekipo in vratarka Aida Jusupovič.

Žal mi je, da sta letos Andreja in Marina zadnjič igrali v naši rokometni ekipi, ker ju bo težko nadomestiti.

Ada Goljuf

Datum dogodka: 
sreda, 4. December 2013