gimnazija logo

Področno tekmovanje v rokometu fantje

Področno tekmovanje v rokometu za dijake je potekalo v Izoli-petek,29.11.2013 v Kraški dvorani.

Na tekmovanju so sodelovale Gimnazija Koper, GEPŠ Piran, ŠC Sežana in SŠ Izola, ki je bila tudi organizatorka tekmovanja. Po žrebu je bila prva tekma med SŠ Izola in ŠC Sežana, ker so bili sežanci boljši nasprotnik in se tako uvrstili takoj v finalno tekmo. Druga tekma je bila med GEPŠ Piran in Gimnazijo Koper, kjer se je že v naprej vedelo, da so koprčani boljši nasprotnik, saj so imeli v svojih vrstah kar nekaj reprezetantov in absolutno samo rokometaše. Vse je napovedovalo, da sploh nimamo možnosti za zmago. Toda naši dijaki so pokazali odlično igro, kljub temu da smo v ekipi imeli le par rokometašev, ostali so bili zbrani iz različnih vetrov, vendar so željno in vstrajno igrali, vse do zadnje minute. V ekipi smo imeli odličnega golmana, ki je ubranil veliko stoodstotnih strelov na gol. Kljub lepi igri so zmagali boljši koprčani z osmimi zadetki prednosti. Finalna tekma se je odigrala med Gim.Koper in sežančani. Koperčani so bili najboljši in tako dosegli prvo mesto na turnirju.

Za ekipo GEPŠ Piran so tekmovali: Marko Rončevič, Šon Radovac, Nik Klinc, Sebastjan Borse, Tom Zorec, Jernej Ličen, Matic Koruznar Kromar, Luka Čandek, Mrtin Kocjančič, Marko Jovanovič, Jan Barbarič in Armin Talič.

Kapetan in organizator igre je bil Marko R., kot eden redkih rokometašev in seveda tudi najbolši strelec za našo ekipo. Dijaki so presenetili z različnimi nepredvidljivimi in atraktivnimi akcijami. Izkazal se je naš golman Martin, ki je kot nova pridobitev v zadnjem trenutku nastopil za naše vrste. Branil je vse mogoče in nemogoče, s pomočjo učinkovitejše obrambe, bi lahko preprečil še kak strel, izkazal se je za nepogrešljivega člana ekipe. V ekipi kljub pomanjkljivemu znanju rokometnih pravil, ki smo se jih učili sproti, so se tekme odvijale v lepem športnem vzdušju. Igralo se je do zadnjega diha. 

Dijaki GEPŠ Piran so dobili pohvalo organizatorja za pravo športno ekipo, ki se ne preda kljub absolutno boljšim nasprotnikom.

Vsem članom naše ekipe se zahvaljujem za sodelovanje na turnirju. Še veliko šprtnih dosežkov želim vsem.

Vodja ekipe-Ada Goljuf

Datum dogodka: 
petek, 29. November 2013