gimnazija logo

Predaja jezikovnih kartic

10. decembra obeležujemo svetovni dan človekovih pravic. Ob tej priložnosti smo v piranskem akvariju organizirali prireditev, s katero smo želeli izpostaviti vprašanje večkulturnosti in pomen medkulturne strpnosti. 

Za pomoč priseljencem pri vključevanju v novo okolje smo se zavzeli tudi na GEPŠ in v sodelovanju z organizacijo Amnesty International izdelovali jezikovne kartice. Gre za kartončke z risbami oz. ilustracijami, ki so jih pripravili dijaki, in s pomočjo katerih lahko otroke, ki ne razumejo slovenščine, učimo osnovnih besed. Tako lahko vzpodbudimo njihovo vključevanje v novo kulturno okolje.

Pri projektu je še posebej dejavno sodelovalo 18 dijakov, ki so se konec poletja udeležili mednarodne mladinske mobilnosti v okviru programa Erasmus+, KA1 - Zakaj nas je strah nepoznanega. Sodelovali smo tudi z Niko Rudež, multiplikatorko programa SIMS - "Soočanje z izzivi medkulturnega sobivanja" (Osnovna šola Koper) in multiplikatorko Mojco Šipek, ki pri nas deluje v okviru projekta Popestrimo šolo. 

Jezikovne kartice smo predali v akvariju, kjer so se otroci naučili še znane ljudske izštevanke, nato pa so morali poiskati morske živalice, poimenovane in narisane na jezikovnih karticah. Ob koncu pa je strokovni vodja akvarija Manja Rogelja iz bazenov vzela najprijaznejše primerke, da so jih otroci lahko pobožali.

                                                                          Več slik si lahko ogledate na naši facebook strani.

Rezultat iskanja slik za ministrstvo za izobraževanje logo

Rezultat iskanja slik za evropski skladi logo

 

Rezultat iskanja slik za amnesty international logo

Rezultat iskanja slik za erasmus + logo

Rezultat iskanja slik za movit logo

Rezultat iskanja slik za burgos acoge logo

Rezultat iskanja slik za za medkulturno sobivanje logo

logo

cid:image002.png@01D126CB.897D93A0

Term popestrimo šolo: