gimnazija logo

Obeleženje Mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami

Ženske po svetu so predmet posilstev, nasilja v družini in drugih oblik nasilja, velikokrat pa se o tem nasilju ne govori, niti ni podatkov o tem, koliko žensk je bilo žrtev tovrstnega nasilja. Datum 25. november je bil izbran zato, ker je leta 1960 dominikanski diktator Rafael Trujillo dal na izjemno krut način ubiti tri sestre Mirabal, ki so bile politične aktivistke v Dominikanski republiki.

Decembra 1999 je Generalna skupščina Združenih narodov 25. november z resolucijo 54/34 razglasila kot mednarodni dan za odpravo nasilja nad ženskami.

Združeni narodi so povabili vlade, mednarodne organizacije in nevladne organizacije, naj spodbujajo in razvijajo dejavnosti, ki bi ozavestile javnost o problematiki nasilja nad ženskami.

Tudi Gimnazija, elektro in pomorska šola se pridružuje aktivnostim ob ozaveščanju še vedno aktualne problematike, zato se bomo v petek (25.novembra) 7. šolsko uro udeležili osrednje prireditve v Tartinijevem gledališču, in sicer dijaki od 1. do 3.letnika ter učitelji.

V gledališče vas bodo pospremili sledeči učitelji:

1.a: Bojanič

1.b: Gogala

2.a: Rožman

2.b: Mikolj Zabukovec

3.a: Goljuf

3.b: Podpečan

Udeležba je obvezna. Pouk 7. in 8.šolsko uro torej odpade.

Maturanti imajo pouk po urniku.

Za strpno reševanje konfliktov lahko naredimo največ sami.

Datum dogodka: 
petek, 25. November 2016