gimnazija logo

Filmska delavnica

Tudi na letošnjem 19. Festivalu slovenskega filma, ki bo med 13. in 18. septembrom potekal v portoroškem Avditoriju, Društvo za širjenje filmske kulture Kino! za dijake primorskih šol že tradicionalno organizira brezplačno filmsko-kritiško delavnico "Ostrimo pogled na slovenskem filmu".

Delavnica je brezplačnega značaja, udeleženci delavnice pa dobijo zastonj akreditacije za ves festival.

Prijave na delavnico pošljite do konca junija na sabina.kravos-jugovac@guest.arnes.si.

Spletna stran festivala s programom: http://www.fsf.si/2016/

Več o delavnici:

Dijakom bomo skušali približati filmsko umetnost in skoznjo ostriti kritični odnos – tako do filmske umetnosti kot sveta. Spoznavali bomo specifike domačega filma v različnih filmskih zvrsteh, posebno pozornost bomo namenili mladim filmskim ustvarjalcem in tematikam, s katerimi se dijaki srečujejo v svojem vsakdanu (ustvarjalni prosti čas, odraščanje, prebujanje spolnosti, odvisnost, drugačnost itn.).

Vsakodnevna srečanja skupine prijavljenih dijakov v sproščenem festivalskem vzdušju bodo obsegala gledanje filmov in poglobljeno diskusijo z dijaki, oboje pa bo rezultiralo v pisanju filmske kritike. Besedila se bodo premlevala in kalila skozi pogovor z mentoricama, ki bosta podajali konstruktivno kritiko, komentarje in smernice med delom v nastajanju. V pogovore bomo vključili  tudi posamezne avtorje, filmske in festivalske delavce, končni izdelki pa bodo objavljeni na festivalski spletni strani ter spletni strani Društva za širjenje filmske kulture Kino!.

Na ustvarjalni delavnici si bomo prizadevali predstaviti in podajati film kot umetnost, sledeč ugotovitvam, da lahko film ključno pripomore k otrokovemu in mladostnikovemu razvoju kritičnega mišljenja, estetskega čuta in ustvarjalnih sposobnosti.

Datum dogodka: 
četrtek, 30. Junij 2016