gimnazija logo

Podjetniški krožek je bil v Londonu

V torek, 19. aprila, smo se dijaki srednjih šol, ki obiskujemo podjetniški krožek pod mentorstvom Ustvarjalnika odpravili v London. Med njimi je bil tudi dijak Klemen Semelbauer, ki obiskuje 1.B razred naše šole. Ob 17:25 smo poleteli iz Trsta in po dobrih dveh urah pristali na London STN letališču. Z avtobusom smo se odpeljali proti hostlu, ki se nahaja v bližini centra. Po razporeditvi v sobe smo se lačni odpravili na večerjo.

Naslednje jutro smo se prebudili v sončen dan. Malo peš in malo s podzemno železnico smo se napotili proti podjetju Google. Po predavanju smo našo pot nadaljevali proti Museum of London. V drugi polovici dneva smo si ogledali  mogočno St Paul's cathedral ter mimo Shakespearovega gledališča nadaljevali pot proti Tower of London in Tower Bridge.

Tretji dan smo se takoj po zajtrku opravili na znamenito Oxford Street. Ulica slovi po različnih trgovinah in lahko si predstavljate kakšno je bilo naše stanje v denarnicah. Med vsemi so nas najbolj navdušili ogled BBCja, Disneyeva trgovina in ogled Teslovega avtomobila. Po končanem nakupovanju smo se na kosilo odpravili kar v Hyde park. S kolesi smo se nato odpeljali v bližino Buckinghamske palače. Ogledovali smo si jo ravno na dan, ko je kraljica praznovala svoj 90. rojstni dan. Pot nas je od tam vodila proti Big Benu in nato do London Eye.

Za četrti dan smo imeli na urniku ogled muzejev. Dopoldan smo si ogledali Natural History Museum, popoldan pa še Sciense Museum. Oba muzeja sta bila ogromna in izredno zanimiva. Zvečer, v hostlu pa smo imeli družabni večer. Čakala nas je naša zadnja noč v Londonu.

Domov smo se vrnili 23. aprila v popoldanskem času. Za izlet se zahvaljujemo organizatorju (mentorju) Nejcu Konjeviču, ter mentoricama Tjaši Polc in Nina Beja.

Besedilo pripravila: Ana Maria Zaman