gimnazija logo

9. krvodajalska akcija 2013

9. krvodajalska akcija »Drzni si biti krvodajalec Gimnazije Piran 2013«

Letos smo se zbrali že na 9. krvodajalski akciji »Drzni si biti krvodajalec Gimnazije Piran«. 28. marca je prostore Centra za transfuzijsko dejavnost Izola napolnil vrvež piranskih in izolskih srednješolcev.

Tokrat smo z zelo pestro in številčno  skupino presegli vse naše rekorde. Med deseterico profesorjev tudi tokrat ni smel manjkati ravnatelj GEPŠ-a Borut Butinar. Še posebej se je izkazala prof. Ana, ki je iz Srednje šole Pietro Coppo Izola pripeljala lepo četico ducat mladih krvodajalcev.

Skupinica piranskih bivših dijakinj in dijakov, ki sedaj pridno »guli« študentske klopi, se nam je že drugič pridružila. Temelj naše akcije, s katero bi lahko napolnili kar dva razreda, pa so bile mlade dijakinje in dijaki Piranske Gimnazije. Z veliko dobre volje so si drznili narediti še en korak v smeri solidarnosti in prvič darovati kri tistim, ki jo potrebujejo. Mnogi so zatrdili, da bodo v tej smeri nadaljevali svojo pot in k temu pritegnili čim več svojih vrstnikov. In to je pot na kateri bomo tudi v prihodnje poskušali čim dlje vztrajati tisti, ki smo jih na pot krvodajalstva popeljali.

 

                                                                                                                                                                                            Organizator akcije: Darko Zamuda

Šolska domača stran

Regionalobala.si


 

 

http://www.piran.si/index.php?page=news&item=142&id=3160