gimnazija logo

Seznam skupin

Opis skupine
Izziv Reci DA!

Izziv Reci DA! (moje vrline)

V tem izzivu so dijaki drugega letnika spoznavali povsem drugačen pogled na svoje lastnosti, in sicer so v duhu pozitivne psihologije raziskovali svoje osebnostne značilnosti,

njihove prednosti, močne točke, ki jih obenem opazijo in cenijo tudi drugi ljudje, z eno besedo – vrline. V dveh šolskih urah so se osredotočali na stvari, ki jim gredo dobro od rok.

Najbolj so se izkazali pri sledečih vrlinah: prijaznost, sposobnost ljubiti biti ljubljen ter pri ljubezni do učenja in vzdržljivost.


Youth Start - Izzivi podjetnosti za mlade:

Ideja     Junak    Empatija    Stojnica z limonado    Reci da    Moja skupnost    Vrednost odpadkov   

 

 

 

Novinarski krožek in Cankarjevo tekmovanje za 3. in 4. letnike

Člani novinarskega krožka se ponovno dobimo v petek, 15.11.2013, med glavnim odmorom v učilnici 24. Hkrati pa vabim vse, ki bi radi tekmovali za Cankarjevo priznanje na 4. stopnji (3. in 4. letnik): pričakujem vas na začetku 5. ure (tudi v petek, 15.11.2013, v U24). Razdelili si bomo gradivo in se dogovorili za nadaljnje delo.

Vabljeni!

Marjeta Stegel

Prvi šolski dan

V ponedeljek 2. septembra se bodo v tem šolskem letu prvič odprla šolska vrata. Dijaki 1. letnikov bodo imeli pouk v okviru tedna vodnih aktivnosti po razporedu, ki so ga prejeli na uvodnem sestanku. Ostali letniki bodo pričeli s poukom ob 9. uri. Urnik je objavljen v spodnji razpredelnici.

Vsem dijakinjam in dijakom želimo uspešno in zanimivo šolsko leto.

 

  1.  

9.05 – 9.50

  1.  

9.55 – 10.40

  1.  

11.10 – 11.55

  1.  

12.00 – 12.45

  1.  

12.50 – 13.35

2.A

 

RZU ( 32 )

ROŽMAN

RZU ( 32 )

ROŽMAN

FIZ ( 32 )

ROŽMAN

PSI (21)

GOGALA

SLO( 11)

KRAVOS

2.B

 

RZU ( 22 )

SLEKOVEC

RZU ( 22 )

SLEKOVEC

SLO( 11)

GUSTINČIČ

ZGO (23)

ŠTEMBERGER

PSI (23)

GOGALA

3.A

 

RZU ( 23 )

MIKOLJ

RZU ( 23 )

MIKOLJ

GEO( 22 )

SLEKOVEC

SLO( 11)

KRAVOS

FIZ ( 22 )

PODPEČAN

3.B

 

RZU ( 34 )

GOLJUF

RZU ( 34 )

GOLJUF

FIZ ( 31 )

PODPEČAN

KEM( 22)

NOVAK

ANG( 02 )

VASIČ

3.C

 

RZU ( 11 )

ANTONIČ

RZU ( 11 )

ANTONIČ

SOC (GL)

ŠTEMBERGER

 

FIZ ( GL )

PODPEČAN

KEM( GL)

NOVAK

4.A

 

RZU ( 31 )

GUSTINČIČ

RZU ( 31 )

GUSTINČIČ

ANG( 24 )

MIKOLJ

 

SLO( 24)

GUSTINČIČ

FIL ( 24 )

KOZLOVIČ

4.B

 

RZU ( 21 )

BIZJAK

RZU ( 21 )

BIZJAK

FIL ( 33 )

KOZLOVIČ

ANG( 02 )

VASIČ

ZGO (21)

BIZJAK

Spletna storitev eObveščevalec

Spoštovani starši!

Spletna storitev eObveščevalec staršem naših dijakov nudi dostop do podatkov o njihovem mladostniku glede izostankov od pouka, pridobljenih ocen, razporeda napovedanega ocenjevanja znanja, izboljšuje komunikacijo med starši in šolo in s tem pomaga k boljšim učnim rezultatom dijakov. eObveščevalec bo starše preko SMS oz. e-poštnih sporočil obveščal, če dijaka ne bo v šoli, če bo dobil pohvalo, o doseženi oceni, o napovedanih ocenjevanjih znanja ipd.

Ob prijavi, ko razredniki vpišejo podatke v sistem, pa prejmete tudi podatke za dostop do profila dijaka preko spleta preko emaila oz. SMS-a. Tako bodo starši vedno na tekočem z dogajanjem otrok in bodo lahko ukrepali takoj in ne takrat, ko je že prepozno.

eObveščevalec bo starše preko SMS oz. email sporočil obveščal o:

  • izostankih dijakov:

a)      tedenski povzetek izostankov – vsak ponedeljek se v primeru, da je dijak prejšnji teden manjkal, avtomatsko pošlje SMS oz. email obvestilo o odsotnosti,

b)      dnevno obveščanje o izostankih – naslednji dan pouka boste dobili obvestilo, če je vaš otrok manjkal prejšnji dan pouka;

  • napovedanih ocenjevanjih znanja – vsak petek boste obveščeni o tem, katera ocenjevanja znanja ima v prihodnjem tednu vaš otrok;
  • ocenah – z zamikom 5-ih dni od vpisa ocene v eRedovalnico boste dobili obvestilo o pridobljeni oceni;
  • povabilo na govorilne ure oz. telefonski razgovor (pripombe) – v primeru, če se bo izkazalo za potrebno, vam bodo razredniki poslali obvestilo oz. povabilo na govorilne ure oz. telefonski razgovor;
  • pohvalah – v primeru, če je dijak dobil pohvalo pri pouku boste o tem takoj obveščeni.

V primeru, da se za storitev obveščanja odločite, vas prosimo, da izpolnite prijavnico, vpišete svoje podatke in izberete vrsto paketa (kaj vsebuje posamezen paket, si oglejte na prijavnici), prijavnico pa čim prej vrnete na šolo. Priporočamo vam, da za obveščanje uporabite številko osebnega telefona ali e-naslov, ki ga boste zanesljivo koristili le vi osebno.

S storitvijo eObveščevalec želimo izboljšati komunikacijo med starši, šolo in dijaki ter spodbujati večjo prisotnost dijakov pri pouku. Želimo vam omogočiti, da ste vedno na tekočem z dogajanjem vašega mladostnika, zlasti takrat, ko zaradi svojih obveznosti ne uspete redno ohranjati stik z razrednikom oddelka.

Če obvestil ne želite prejemati, vas prosimo, da to označite na ustrezno mesto v prijavnici in prav tako vrnete šoli, da bomo seznanjeni z vašo odločitvijo.

Storitev vam ponuja družba eŠola d.o.o., preko spletne strani www.easistent.com, ki vam bo glede na izbrani paket izstavila račun in omogočila dostop do informacij.

"Kdaj imamo naslednji projekt?"

V petek, 6.3.2015, se je za dijake 2. letnikov končala Romantika 2015. Po petih dneh druženja ob raziskovanju iste teme smo izvajalci in dijaki polni še neurejnih vtisov, a prepričani, da je projektno učenje pot do motivacije in uspeha. Po treh dneh pretežno vsebinsko povezanega pouka se je učenje v četrtek ustvarjalno poglabljalo, z večerno predstavo v Gledališču Tartini doseglo adrenalinski vrh, v petek pa se umirilo ob filozofsko-filmski refleksiji o temeljih romantičnega odnosa do sveta in sebe. Zaključiti se skoraj ni moglo drugače kot z željo, da bi se lahko še kdaj učili s takim veseljem kot v prvem tednu marca 2015. 

Učitelji smo nagrajeni s spoznanjem, da poučujemo kreativne, vztrajne, pogumne, motivirane, bistre in poštene mlade ljudi. Škoda, da jih ni videla ministrica za šolstvo!

Posebne čestitke Ajdi Ferluga iz 2.A in njenim plesalcem, ki so pripravili navdušujočo plesno točko na četrtkovi predstavi. Ajda je samoiniciativno zbrala dijake, organizirala vaje, sestavila koreografijo in bila odločna vaditeljica, zato si je več kot zaslužila uspeh pred starši, učitelji in vrstniki. 

Prispevek g. Janeza Mužiča o četrtkovi prireditvi na http://www.regionalobala.si/novica/izgubili-so-obcutek-da-so-v-soli

V galeriji se predstavlja fotografska delavnica g. Martina Bobiča, ostalo sledi. 

Marjeta Stegel

 

"ZAVIHAJ HLAČNICO"

Vljudno vabimo dijakinje in dijake ter zaposlene, da v znak podpore protiminskemu delovanju in solidarnosti z žrtvami min v bližnji soseščini in po svetu simbolno posodijo svojo nogo in zavihajo hlačnico za svet brez min. V preteklih letih so se z vihanjem hlačnic naši kampanji med drugimi pridružili tudi Predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor, košarkar Goran Dragič, glasbene skupine Siddharta, Big Foot Mama in Dan D, podjetje Pipistrel in številni drugi. Fotografije lahko najdete na naši Facebook strani Posodi svojo nogo.

V okviru letošnje kampanje naslavljamo tudi slovenske gimnazije, saj bi želeli o tovrstni problematiki ozavestiti tudi srednješolce.

Fotografije z zavihano hlačnico nam lahko do 8. aprila 2016 pošljete na info@itf-fund.si.

V upanju, da nas boste podprli pri naši humanitarni akciji, vas lepo pozdravljamo,

Damjan Bergant, veleposlanik in direktor

ITF Fund

 

(Foto)zgodba o knjigobežnicah

 Če bi dijake iz Dijaškega doma Portorož vprašali, kako lahko uporabimo majhne lesene zabojčke, bi vas njihov odgovor verjetno presenetil. Vse od kratkih zimskih dni so v okviru projekta Popestrimo šolo prav takšne zabojčke namreč barvali, pilili, lakirali ter na koncu še okrasili z drobnimi školjkami. In nastale so knjigobežnice.

Ideja o knjigobežnicah je del širše pobude »Little free library«, ki ljudi nagovarja k branju in izmenjavi dobrih knjig in ki je navdušila tudi nas. Konec aprila, ob svetovnem dnevu knjige, smo tri knjigobežnice napolnili s knjigami in jih postavili na več mest v piranski občini: pred piranski Akvarij, v Mestno kavarno Piran ter Elektro in pomorsko šolo v Portorožu.

Pri projektu nas je podprla tudi Občina Piran. Župan Peter Bossman, podžupanja mag. Meira Hot in podžupan Bruno Fonda, ki so pozdravili našo idejo, so postali prijatelji novih knjigobežnic in hišice s knjigami tudi otvorili.

Vsi trije so poudarili, da je branje bilo in bo ostalo pomembno – ne le pri učenju, temveč tudi za spodbujanje domišljije in raziskovanje sveta. »Morje v sebi nosi seme neskončnosti in brezmejnosti ter dolga potovanja, ki smo jih preživeli v tišini branja. Samo knjiga in branje nam omogočata, da razvijemo domišljijo, s katero lahko potujemo v neskončnost in boljši svet – brez sovraštva, izkoriščanja in nepravičnosti. Knjiga je vir in kraljestvo domišljije, znanja ter modrosti, ki nas vodi v boljši svet,« je dijake nagovoril gospod Fonda, ki je obiskal knjigobežnico na hodniku Elektro in pomorske šole. S seboj je prinesel nekaj knjig v italijanskem jeziku.

Podžupanja nam je povedala, da je tudi sama privrženka knjig, v knjigobežnico v piransko kavarno pa je prinesla delo Sto let samote kolumbijskega avtorja Gabriela Joséja Garcíe Márqueza. »Avtor mi je všeč, ker čudovito prikaže magični realizem, je nekaj posebnega in mislim, da bodo bralci uživali ob njegovi knjigi Sto let samote,« je razložila. Povedala nam je, da je rada brala že v mladih letih, ko je oboževala kriminalke Agathe Christie. Danes je med njenimi priljubljenimi avtorji tudi Brazilec Paulo Coelho, ki jo navdušuje s svojimi modrimi mislimi in ga priporoča tudi mladim bralcem.

Tretjo knjigobežnico, ki smo jo postavili pred piranskim akvarijem, pa je obiskal župan Peter Bossman. V hišico knjig je prinesel novo knjigo o enemu največjih violinistov svoje dobe, rojenemu Pirančanu Giuseppeju Tartiniju. Tudi župan je poudaril, da branja in knjig v fizični obliki niti v sodobnem svetu ne smemo zanemariti: »Knjige bodo vedno imele svoj čar, intimnost, besede iz knjig so čisto drugačne v primerjavi s tistimi, ki jih prebiramo s tablic ali ekranov.« Mladim in starejšim bralcem je svetoval, da v roke vzamejo kakšno knjigo, ki govori o preteklosti. »Iz zgodovine se lahko veliko naučimo,« je razložil in sklenil, da upa, da bo projekt o izmenjavi knjig zanimiv tako za Pirančane kot za turiste.

Knjigobežnice so zaživele, saj so radovedni bralci v prvih dneh v njih že našli knjige zase. Pravilo knjigobežnic je preprosto: VZEMI KNJIGO, PODARI KNJIGO. Iz knjižne omarice lahko vzamete katero koli knjigo in v zameno podarite svojo ali pa si knjigo izposodite. Vabimo vas, da tudi vi obiščete knjigobežnice in si toplejše dni popestrite s prijetnim čtivom.

V fotogaleriji najdete nekaj utrinkov, ki smo jih ujeli med nastajanjem knjigobežnic.

Obiščite tudi naše strani na Facebooku: Gimnazija Piran, GEPŠ Elektro in pomorska šola ter Dijaški dom Portorož, hostel. Tam boste našli tudi nekaj fotografij z otvoritve knjigobežnic. 

Avtorica besedila in fotografij je Mojca Šipek.

Rezultat iskanja slik za ministrstvo za izobraževanje logoRezultat iskanja slik za evropski skladi logo

 

Knjigobežnice smo pripravili in postavili v okviru projekta Popestrimo šolo. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

(Foto)zgodba o knjigobežnicah

 Če bi dijake iz Dijaškega doma Portorož vprašali, kako lahko uporabimo majhne lesene zabojčke, bi vas njihov odgovor verjetno presenetil. Vse od kratkih zimskih dni so v okviru projekta Popestrimo šolo prav takšne zabojčke namreč barvali, pilili, lakirali ter na koncu še okrasili z drobnimi školjkami. In nastale so knjigobežnice.

Ideja o knjigobežnicah je del širše pobude »Little free library«, ki ljudi nagovarja k branju in izmenjavi dobrih knjig in ki je navdušila tudi nas. Konec aprila, ob svetovnem dnevu knjige, smo tri knjigobežnice napolnili s knjigami in jih postavili na več mest v piranski občini: pred piranski Akvarij, v Mestno kavarno Piran ter Elektro in pomorsko šolo v Portorožu.

Pri projektu nas je podprla tudi Občina Piran. Župan Peter Bossman, podžupanja mag. Meira Hot in podžupan Bruno Fonda, ki so pozdravili našo idejo, so postali prijatelji novih knjigobežnic in hišice s knjigami tudi otvorili.

Vsi trije so poudarili, da je branje bilo in bo ostalo pomembno – ne le pri učenju, temveč tudi za spodbujanje domišljije in raziskovanje sveta. »Morje v sebi nosi seme neskončnosti in brezmejnosti ter dolga potovanja, ki smo jih preživeli v tišini branja. Samo knjiga in branje nam omogočata, da razvijemo domišljijo, s katero lahko potujemo v neskončnost in boljši svet – brez sovraštva, izkoriščanja in nepravičnosti. Knjiga je vir in kraljestvo domišljije, znanja ter modrosti, ki nas vodi v boljši svet,« je dijake nagovoril gospod Fonda, ki je obiskal knjigobežnico na hodniku Elektro in pomorske šole. S seboj je prinesel nekaj knjig v italijanskem jeziku.

Podžupanja nam je povedala, da je tudi sama privrženka knjig, v knjigobežnico v piransko kavarno pa je prinesla delo Sto let samote kolumbijskega avtorja Gabriela Joséja Garcíe Márqueza. »Avtor mi je všeč, ker čudovito prikaže magični realizem, je nekaj posebnega in mislim, da bodo bralci uživali ob njegovi knjigi Sto let samote,« je razložila. Povedala nam je, da je rada brala že v mladih letih, ko je oboževala kriminalke Agathe Christie. Danes je med njenimi priljubljenimi avtorji tudi Brazilec Paulo Coelho, ki jo navdušuje s svojimi modrimi mislimi in ga priporoča tudi mladim bralcem.

Tretjo knjigobežnico, ki smo jo postavili pred piranskim akvarijem, pa je obiskal župan Peter Bossman. V hišico knjig je prinesel novo knjigo o enemu največjih violinistov svoje dobe, rojenemu Pirančanu Giuseppeju Tartiniju. Tudi župan je poudaril, da branja in knjig v fizični obliki niti v sodobnem svetu ne smemo zanemariti: »Knjige bodo vedno imele svoj čar, intimnost, besede iz knjig so čisto drugačne v primerjavi s tistimi, ki jih prebiramo s tablic ali ekranov.« Mladim in starejšim bralcem je svetoval, da v roke vzamejo kakšno knjigo, ki govori o preteklosti. »Iz zgodovine se lahko veliko naučimo,« je razložil in sklenil, da upa, da bo projekt o izmenjavi knjig zanimiv tako za Pirančane kot za turiste.

Knjigobežnice so zaživele, saj so radovedni bralci v prvih dneh v njih že našli knjige zase. Pravilo knjigobežnic je preprosto: VZEMI KNJIGO, PODARI KNJIGO. Iz knjižne omarice lahko vzamete katero koli knjigo in v zameno podarite svojo ali pa si knjigo izposodite. Vabimo vas, da tudi vi obiščete knjigobežnice in si toplejše dni popestrite s prijetnim čtivom.

V fotogaleriji najdete nekaj utrinkov, ki smo jih ujeli med nastajanjem knjigobežnic.

Obiščite tudi naše strani na Facebooku: Gimnazija Piran, GEPŠ Elektro in pomorska šola ter Dijaški dom Portorož, hostel. Tam boste našli tudi nekaj fotografij z otvoritve knjigobežnic. 

Avtorica besedila in fotografij je Mojca Šipek.

Knjigobežnice smo pripravili in postavili v okviru projekta Popestrimo šolo. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Rezultat iskanja slik za ministrstvo za izobraževanje logoRezultat iskanja slik za evropski skladi logo

 

1. a

 

Od ponedeljka, 07.09.2015 bo potekal pouk za dijake 1.a v gledališki. 

1. blog zapis

1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis1. blog zapis

Strani

Subscribe to Seznam skupin